En mysig kväll framför en bra film kan gärna kompletteras med gott vin, där kombinationen fungerar bra vid många olika tillfällen. Du kanske har bjudit hem vännerna på pizza under helgen eller vill äta en god middag med din nya dejt. Soffan är ett perfekt ställa att mysa i under grå och mörka vinterdagar, då det är härligt att njuta av ett gott vin och se på en spännande film.

Hos Vinoteket hittar du många olika vinsorter som du kan köpa som enstaka flaskor eller samlade i vinlådor. Välj bland folkets favoriter, som Pinot Noir, Chardonnay eller Riesling-viner. I det stora sortimentet hos Vinoteket kan du enkelt köpa det vin som passar bäst med filmvalet och kvällens middag.

Välj rätt film

När du ska välja film är det bra att utgå från smaken hos dig själv och ditt sällskap. Ni kanske föredrar svensk eller fransk film, actionfilm eller en romantisk film? Det finns en stor mängd genrer att välja mellan, där ni kan hyra, strömma eller köpa det ni vill se.

Filmer kan delas in i genrer som drama, skräck, action, komedi, thriller, western, musikal och sci-fi. Dramafilmer skildrar vardagliga livssituationer, ofta med en dramatisk vändning eller en närgående skildring. Actionfilmer kännetecknas av ett snabbt tempo med spännande händelser som avlöser varandra.

Vin och mat

Att välja den perfekta filmen för kvällen kan ta tid. Men det är inte det enda som är viktigt, även mat och vin behöver väljas med omsorg. Om er middag kommer att ha kraftfulla smaker är det bäst att servera ett kryddigt rött vin till. Fisk och kräftor passar bättre med vitt vin, då naturella skaldjur har en mer finstämd smak som kräver en lättare dryck.